Politicianul eurosceptic Boris Johnson a facut noi afirmatii controversate in cadrul campaniei pentru iesirea Marii Britanii din UE, comparand Uniunea Europeana cu planurile fostului dictator german Adolf Hitler si emitand opinii aparent contradictorii despre exercitarea autoritatii pe plan european

In opinia fostului primar al Londrei, in istoria Europei au existat o serie de tentative de a redescoperi "epoca de aur a pacii si prosperitatii din Imperiul Roman". "Napoleon, Hitler, diverse persoane au incercat acest lucru, iar rezultatele sunt tragice. Iar Uniunea Europeana este o incercare similara, prin metode diferite", crede Johnson, citat de Sunday Telegraph. In privinta perceptiei privind exercitarea autoritatii, Boris Johnson pare sa aiba idei contradictorii. Pe de o partre, fostul primar al Londrei afirma ca exista intentia de a unifica Europa "sub o singura autoritate", informeaza MEDIAFAX.

Pe de alta parte, Johnson, care incearca sa convinga poporul britanic sa voteze pentru iesirea tarii din UE, explica: "In Uniunea Europeana nu exista o singura autoritate pe care sa o inteleaga si sa o respecte toata lumea", "Iar acest lucru genereaza un masiv vid democratic", spune Johnson.

Boris Johnson a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat de primr al Londrei, sperand sa devina premier in locul lui David Cameron daca majoritatea britanicilor vor vota in favoarea iesirii tarii din Uniunea Europeana. Johnson ar putea ramane insa fara nicio functie daca ideile sale controversate nu vor convinge alegatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.