Papa Francisc a anuntat ca va crea o comisie care sa analizeze posibilitatea ca femeile sa poata deveni diaconi in Biserica Catolica, acestea putand avea astfel dreptul de a-i inlocui pe preoti la anumite evenimente, cum ar fi botezu

Intrebat, in cadrul unei intalniri cu mai multe sute de calugarite, daca nu ar fi timpul sa fie creata o comisie care sa analizeze posibilitatea ca femeile sa poata deveni diaconi in Biserica Catolica, Papa Francisc a raspuns afirmativ.

"Sa infiintez o comisie oficiala pentru studierea problemei? Cred ca da. Ar fi bine pentru Biserica sa clarificam acest aspect. Mi se pare util ca o comisie sa studieze problema", a spus acesta la Vatican, citat de National Catholic Reporter (NCR).

Papa Francisc a spus joi ca este de acord ca aceasta problema ar trebui tratata cu mai multa atentie, transmitand calugaritelor din toata lumea ca el insusi s-a intrebat mereu despre rolul diaconimii in primele secole ale catolicismului, potrivit The Guardian.

In timpul reuniunii cu aceste calugarite, Papa Francisc a marturist ca a discutat despre acest aspect in urma cu mai multi ani cu un profesor de teologie. Acesta din urma i-ar fi marturisit Papei ca aceste femei-diacon le botezau pe femei intr-o epoca in care acest situal religios implica scufundarea persoanei nude in apa, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit NRC, care citeaza mai multi istorici, numeroase femei au servit drept diaconi in primele secole ale catolicismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.