Acordul Uniunii Europene cu Turcia privind eliminarea vizelor de calatorie pentru cetatenii turci nu va fi implementat daca Administratia de la Ankara nu va indeplini conditiile, avertizeaza presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de BBC News online.

"Consideram ca este important sa fie indeplinite toate conditiile. In caz contrar, acordul UE-Turcia nu va fi aplicat", a declarat Juncker.

"Daca domnul Erdogan decide sa nu le ofere cetatenilor turci dreptul de a calatori liber in Europa, trebuie sa explice acest lucru poporului turc. Nu va fi problema mea, va fi problema lui", a spus seful Comisiei Europene.

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a respins recent solicitarea UE de a modifica legislatia antiterorista in schimbul vizelor in Spatiul Schengen, o situatie care risca sa conduca la anularea acordului dintre Uniunea Europeana si Turcia in materie de imigratie. "Turcia este vizata de atacuri teroriste din toate partile, iar Uniunea Europeana ne spune sa modificam legile antiteroriste in schimbul obtinerii vizelor", a declarat Erdogan. "Uniunea Europeana le-ar permite teroristilor sa instaleze corturi si le-ar oferi oportunitati, in numele democratiei. Acum, ne cer sa schimbam legislatia antiterorista pentru a primi vize. Imi pare rau, noi vom merge pe drumul nostru, iar voi pe al vostru", le-a spus Erdogan liderilor UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.