Justitia din Mexic a aprobat, luni, extradarea in Statele Unite a celebrului lider interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman.

In urma cu cateva zile, Joaquin Guzman a fost transferat intr-un penitenciar din orasul mexican Ciudad Juarez, situat in apropierea frontierei cu Statele Unite. Conform unor surse judiciare, Guzman, liderul cartelului Sinaloa, va fi extradat in Statele Unite inainte de jumatatea anului, informeaza site-ul agentiei Reuters, citat de MEDIAFAX.

Guzman este acuzat in Statele Unite de spalare de bani, trafic de droguri, rapiri si crime comise in orasele americane Chicago, Miami si New York. Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat in ianuarie 2016, la sase luni dupa evadare, in Mexic. Guzman era dat in urmarire generala dupa ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat in apropiere de Ciudad de Mexico.

Celebrul lider interlop mexican s-a deplasat de doua ori in Statele Unite, pentru a-si vizita rudele, in intervalul in care era in libertate dupa ce evadase, potrivit uneia dintre fiicele sale, Rosa Isela Guzmán Ortiz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.