Etihad Airways stabileste un nou record, zborul pe ruta New York - Mumbai devenind cel mai scump zbor din lume, unde un bilet pentru un "penthouse in cer" de trei camere, care are propriul majordom si bucatar, costa aproximativ 38.000 de dolari.

Asta inseamna ca, impreuna cu zborul de intoarcere, biletul ar costa 76,000 de dolari, in cabina exclusiva (cu escala in Abu Dhabi).

Etihad este transportatorul national din Emiratele Arabe Unite, care a facut deja o cerere pentru a ocupa locul de cel mai scump zbor intr-o directie pe traseul New York-Abu Dhabi. Aceasta costa 38.000 de dolari.

Cabina luxurianta numita ”The Residence” include o camera de zi, dormitor si o baie privata cu dusuri, disponibila numai pe un Airbus A380-800 din aeronavele companiei Etihad, potrivit Descopera.

Avioanele masive, care au locuri pentru aproape 500 de pasageri, au fost utilizate pe ruta New York-Abu Dhabi din decembrie si au adaugat recent serviciul zilnic pe ruta Abu Dhabi-Mumbai.

Cu o conexiune la Abu Dhabi, calatoria intre Aeroportul International JFK din New York si Aeroportul International Chhatrapati Shivaji din Mumbai dureaza aproximativ 19 - 21 de ore.

The Residence este prima suita de trei camere intr-un avion comercial. Sala de zi are un televizor cu ecran plat de 32 inch, o canapea dubla de piele si doua mese pliabile. Un majordom serveste masa pregatita de bucatarul de la bord. Un hol duce spre un dormitor cu un pat dublu (o alta premiera pentru o linie aeriana). Lenjeria de pat a fost creata de un designer italian. In dormitor, un televizor cu ecran plat de 27 inch este montat pe perete. Pasagerii dispun si de o baie care are un dus, oglinda si uscator de par.

Fiecare dintre zborurile Etihad A380 are o bona instruita la Norland College din Bath.

Costul biletului include: un sofer si transport de lux care duce si ia pasagerul de la aeroport, check-in privat, accesul la un salon privat si serviciul unui administrator personal de calatorie, care poate face orice, de la a face rezervarea unei mese la un restaurant, pana la bilete la un concert sau eveniment sportiv.

Citeste si:
Ucraina are nevoie de şapte miliarde de dolari pe lună pentru a...
Ucraina are nevoie de şapte...

Compania are si alte rute cu preturi exorbitante. Un bilet intr-o directie pe ruta Londra-Mumbai costa 26.000 de dolari, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.