Doi militari romani si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai, ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, transmite Ministerul Apararii Nationale.
Potrivit sursei citate, cei doi militari romani si-au pierdut viata pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, sambata la ora 10.45. Un al treilea militar roman a fost ranit in incident, transmite Ministerul Apararii Nationale. "In urma incidentului, celor trei militari de la fortele pentru operatii speciale, care au fost raniti, li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian si sergentul Vizireanu Adrian nu au supravietuit, iar starea militarului ranit este stabila si urmeaza sa fie transferat la un spital din Germania" se arata intr-un comunicat de presa, citat de MEDIAFAX.

Familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara. „Am aflat cu profunda tristete despre moartea militarilor care au cazut la datorie astazi, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan. Atat personal, cat si in numele tuturor militarilor romani, transmit condoleante familiilor, prietenilor si camarazilor lor de arme. Dumnezeu sa-i odihneasca pe acesti bravi ostasi si buni romani!”, a transmis ministrul Apararii, Mihnea Motoc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.