Laburistul Sadiq Khan a fost ales pentru functia de primar al Londrei, potrivit rezultatului definitiv anuntat oficial in noaptea de vineri spre sambata, el devenind primul primar musulman al unei capitale occidentale.

Fiul unui sofer pakistanez de autobuz, Khan a obtinut 1.310.143 de voturi, in timp ce principalul sau rival, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith, a obtinut 994.614 de voturi. Dupa o campanie in care a fost acuzat de catre adversarul sau ca ar avea legaturi cu islamistii extremisti, Khan, fost avocat pentru drepturile omului, in varsta de 45 de ani, a promis in cadrul primului sau discurs dupa anuntul oficial privind alegerea sa in functia de primar al Londrei, ca este "primarul tuturor londonezilor", relateaza Le Figaro online, citati de MEDIAFAX.

"Aceste alegeri nu s-au desfasurat fara polemici, iar eu sunt mandru sa vad ca Londra a ales astazi speranta in locul fricii, unitatea in locul diviziunii", a declarat acesta.

"Sper ca nu ne vom mai confrunta cu o alegere atat de dificila. Teama nu ne aduce mai multa siguranta, ci ne face mai slabi, iar politica fricii nu este binevenita in orasul nostru", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.