Planul Comisiei Europene de distribuire a refugiatilor in statele europene, cu riscul unor contributii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat este "revoltator", acuza premierul Ungariei, Viktor Orban, afirmand ca liderii de la Bruxelles traiesc intr-un "turn de fildes", relateaza MTI.

Orban a explicat ca fiecare cetatean ungar a beneficiat de fonduri structurale europene de 4.000 de euro in ultimii sapte ani.

Premierul Ungariei i-a acuzat pe liderii de la Bruxelles ca locuiesc intr-un "turn de fildes".

"Ei nu cunosc realitatea si nu au idee despre ce vorbesc", a spus Orban.

Polonia, Ungaria si Cehia au anuntat, miercuri, ca se opun initiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigrantilor pe baza de cote obligatorii.

Comisia Europeana a propus, miercuri, un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in tarile Uniunii Europene, statele putand refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitand in schimb contributii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au criticat dur tarile est-europene care nu accepta refugiati, afirmand ca multe state se considera europene cand primesc fonduri structurale, dar nu procedeaza la fel cand ar avea obligatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.