Doua celule teroriste afiliate retelei Al-Qaida in Magrebul Islamic, care pregateau atacuri asupra unor centre comerciale si sedii ale partidelor locale, au fost deconspirate in nord-vestul Tunisiei, a anuntat joi Ministerul tunisian de Interne, potrivit publicatiei Le Figaro.

In total, noua persoane au fost arestate. Operatiunea s-a desfasurat in regiunea Kef, la frontiera cu Algeria. In cadrul perchezitiilor, a fost confiscata "o cantitate de explozibili".

Prima dintre grupari planuia atacuri asupra unor centre comerciale, instalatii militare si ale fortelor de securitate si sedii ale partidelor locale.

Cea de-a doua celula terorista, compusa din cinci membri, oferea ajutor financiar si materiale unei grupari teroriste cu sediul in regiunea montana Kef, potrivit aceleasi surse.

Anul trecut, Tunisia a fost lovita de trei atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic soldate cu 72 de morti, dintre care 59 de turisti straini, scrie MEDIAFAX.

Tunisia este una dintre tarile din care provin cei mai multi militanti ai gruparilor extremiste din Irak si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.