Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a anuntat joi ca se va retrage din functie, confirmand informatii aparute in presa turca, pe fondul disensiunilor cu presedintele Recep Tayyip Erdogan.

"Nu intentionez sa candidez pentru un nou mandat de presedinte al Partidului Dreptatii si Dezvoltarii in lipsa unui consens", a declarat Davutoglu, citat de ziarul Hurriyet. "Nu am niciun sentiment de esec sau regrete pentru aceasta decizie. Retragerea din functie nu este alegerea mea, ci o necesitate", a spus Davutoglu, pledand pentru mentinerea unitatii in Partidul Dreptatii si Dezvoltarii, anunta MEDIAFAX.

"Nu voi fi candidat la congres. Este mai degraba vorba de o schimbare a oamenilor in functii. Atitudinea mea de loialitate fata de presedintele Recep Erdogan va continua", a subliniat Davutoglu.

Ahmet Davutoglu s-a intalnit miercuri seara cu Recep Tayyip Erdogan. Intre cei doi politicieni existau de mult divergente puternice privind planul lui Recep Erdogan de a transforma Turcia intr-un sistem politic prezidential. Un congres extraordinar al partidului de guvernamant (AKP, conservator islamic) a fost convocat pe 22 mai.

Presa turca relatase ca Ahmet Davutoglu nu va candida pentru un nou mandat de presedinte al formatiunii AKP, astfel ca va renunta si la functia de prim-ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.