Un militar turc a murit si alte cinci persoane au fost ranite, dupa ce militantii kurzi au lansat un atac cu masina-capcana asupra unei baze militare din sud-estul tarii, in cursul noptii de marti spre miercuri.

Armata turca sustine ca gruparea radicala Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a lansat atacul asupra unei baze a jandarmeriei din districtul Derik, provincia Mardin, in apropiere de frontiera cu Siria. Alti patru militari au fost raniti in atacul din cursul noptii de marti spre miercuri. Cel putin 42 de militanti PKK au murit in raiduri aeriene efectuate in nordul Irakului si in confruntarile din sud-estul Turciei in cursul zilelor de luni si marti, potrivit unui anunt facut marti de armata turca. Trei militari turci au murit in confruntarile din ultimele trei zile, se arata intr-un comunicat al armatei turce, citat de Reuters si preluat de MEDIAFAX.

Luni seara, doi militari turci si cinci militanti kurzi au murit intr-un atac cu rachete al kurzilor asupra unei baze militare din districtul Semdinli din provincia Hakkari, de la frontiera cu Irak si Iran.

In sud-estul tarii, unde se afla majoritatea populatiei kurde, autoritatile turce au lansat la finalul anului trecut o ofensiva de amploare impotriva militantilor kurzi, care au comis mai multe atacuri teroriste comise in tara, dupa ce un acord de incetare a conflictului armat intre cele doua parti a iesit din vigoare in luna iulie a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.