Autoritaile canadiene au emis ordine de evacuare pentru 80.000 de persoane dintr-un oras situat in centrul Canadei, dupa ce un incendiu puternic de vegetatie a cuprins zona bogata in nisipuri petroliere, iar conditiile de vant prognozate pentru miercuri inrautatesc situatia.

Autoritatile din provincia Alberta au solicitat interventia armatei pentru a ajuta la evacuarea locuitorilor din orasul Fort McMurray, dar si la operatiunile de stingere a focului.

Dar ajutoarele militare si a fortelor aeriene solicitate ar ajunge in doua zile, in conditiile in care evacuarea locuitorilor este o cursa contra cronomentru.

Circa 44.000 de persoane ar fi deja pe drumuri, in curs de parasire a orasului, in timp ce alte 8.000 ar fi deja in centre de adapost din afara orasului Fort McMurray, potrivit oficialilor canadieni locali.

"In momentul de fata, incendiul s-a extins in oras", a declarat seful departamentului de pompieri din Fort McMurray, Darby Allen.

"Distruge comunitatile in timp ce vorbim. Casele ard in timp ce vorbim", a mai avertizat oficialul canadian.

Un incendiu de vegetatie care a izbucnit duminica, distrugand 2.650 de hectare, s-a extins rapid in conditii de vant marti, devenind un real pericol pentrru vietile locuitorilor din Fort McMurray.

Din cauza incediului a fost inchisa iesirea din sudul orasului, astfel ca locuitorii sunt obligati sa se indrepte spre nord, spre zonele cu nisipuri petroliere.

Este al doilea incendiu major in regiunea de zacaminte petroliere in mai putin de un an. In mai anul trecut, din cauza incendiiilor de vegetatie, sute de lucratori au fost evacuati din regiune si productivitatea petroliera a regiunii Alberta a scazut cu 9%, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.