Confruntari violente intre membrii partidului turc AK de la putere si cei ai opozitiei prokurde au izbucnit miercuri seara in Parlamentul turc in timpul dezbaterilor privind acordul cu Uniunea Europeana pe tema migratiei, Parlamentul suspendandu-si activitatea pana lunea viitoare, relateaza Reuters.

Parlamentarii s-a lovit si s-au imbrancit miercuri seara ca urmare a disensiunilor in privinta operatiunilor ample ale Turciei impotriva militantilor kurzi din sud-estul tarii.

In urma incidentelor violente, Parlamentul a anuntat ca isi va suspenda activitatea pana luni cand parlamentarii se vor intalni in sesiune completa.

Parlamentarii turci trebuiau sa lucreze vineri si sambata la legislatia necesara pentru ridicarea sistemului de vize in cazul liberei circulatii in Europa, un aspect-cheie al acordului UE-Turcia, solicitat in schimbul retinerii imigrantilor pe teritoriul turc in incercarea de a diminua fluxul acestora in Europa. UE a avertizat Turcia ca trebuie sa indeplineasca 72 de criterii pentru a da curs acestei solicitari, scrie MEDIAFAX.

Violentele au izbucnit dupa ce Ferhat Encu, un membru al Partidului Democratic Popular prokurd a adus in discutie subiectul operatiunilor militare lansate de guvern din sud-estul tarii impotriva gruparii radicale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), acuzand ca mai multi civili au pierit in confruntari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.