Donald Trump a promis, in cadrul unui discurs, o politica externa despre care a spus ca va pune Statele Unite pe primul loc, la o zi dupa ce a castigat alegerile primare republicane in cinci state americane, potrivit BBC News online.

Acesta a numit politica externa a Administatiei presedintelui Barack Obama "un dezastru total".

Inainte de a incepe discursul, el a promis ca nu va impune o "doctrina Trump" si ca va pastra o anumita flexibilitate in ceea ce priveste schimbarile pe care le va face daca va fi ales.

Cea mai mare parte a discursului sau s-a axat pe ceea ce el a numit "slabiciune, confuzie si dezordine" in Administratia Obama.

In ceea ce priveste reteaua terorista Stat Islamic, Trump a spus ca sub Administratia sa, "zilele membrilor ei sunt numarate". "Nu le voi spune cand si cum ", a sustinut el.

"Impiedicarea raspandirii islamului radical trebuie sa fie un obiectiv major de politica externa al Statelor Unite si, intr-adevar, al lumii", a declarat omul de afaceri, adaugand ca va lucra indeaproape cu aliatii SUA in Orientul Mijlociu pentru a combate extremismul.

Trump a subliniat ca va solicita organizarea de noi discutii intre alitii Statelor Unite din cadrul NATO. El a spus ca va incerca sa remodeleze structura organizatiei, scrie MEDIAFAX.

Trump a adaugat ca va intentiona, de asemenea, sa poarte discutii cu Rusia pentru gasirea unui numitor comun, probabil cu privire la extremismul islamist. "Unii spun ca rusii nu pot fi intelegatori. Intentionez sa aflu daca asa este", a precizat el.

In ceea ce priveste aliatii Statelor Unite, Trump a spus ca "tarile trebuie sa plateasca pretul acestei aparari". "In caz contrar, Statele Unite trebuie sa fie pregatite sa lase aceste tari sa se apere singure. Nu avem alta solutie", a subliniat el.

"Daca noi suntem atacati, ei nu trebuie sa vina in apararea noastra. Daca ei sunt atacati, noi trebuie sa venim in apararea lor. Si aceasta este cu adevarat o problema", a declarat luna trecuta Donald Trump, pentru New York Times.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.