Guvernul din Venezuela a impus adoptarea unui plan in care angajatii din sectorul public au voie sa lucreze doar doua zile pe saptamana, intr-o incercare de a rezolva criza energetica cu care se confrunta tara, informeaza Gandul.

Vice-presedintele Aristobulo Isturiz a anuntat ca functionarii publici trebuie sa vina la munca doar in zilele de luni si marti.

"Nu se va munci in sectorul public in zilele de miercuri, joi si vineri, cu exceptia sarcinilor fundamentale", a declarat acesta.

Aceasta nu este prima masura luat[ de presedintele Nicolas Maduro in incercarea de a diminua consumul de electricitate. 2,8 milioane de angajati la stat primisera deja toate zilele de vineri libere in lunile aprilie si mai, insa se pare ca aceasta masura nu a fost de ajuns, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a anuntat ca tara a fost afectata foarte rau de fenomenul El Nino si ca situatia se va remedia in momentul in care vor reveni ploile.

"Cerem ajutor international, tehnic si financiar, pentru a schimba situatia", a declarat acesta.

Maduro a mentionat ca mai multe tari din regiune au fost afectate de El Nino, insa Venezuela are cel mai mare consum de energie, iar din acest motiv este mai afectata.

Intre masurile luate in ultima perioada se numara darea ceasului inainte cu jumatate de ora sau taierea curentului timp de patru ore pe zi, scrie Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.