Revista "Time" a realizat lista celor mai influente 100 de persoane din lume in 2016, iar jurnalistii americani au stabilit ca anul acesta rubrica sa nu fie realizata sub forma unui clasament, ci a unui amestec de personalitati de renume international cu oameni mai putin cunoscuti, scrie Gandul.

Pe lista apar nume precum cel al directorului Fondului Monetar International, Christine Lagarde, al presedintelui francez François Hollande, dar si al actorului american Leonardo DiCaprio, al fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg sau al vedetei TV Caitlyn Jenner.

Publicatia a renuntat in 2016 la ideea de "top" si a mers pe o lista pe care apar atat numele unor vedete, cat si a unor oameni mai putin celebri, despre care redactorii considera ca "putem invata cate ceva pentru ca reprezinta, intr-un mod sau altul, progresul", scrie AFP.

Lista este impartita in cinci categorii: "Pionieri", "Giganti", "Artisti", "Lideri" si "Simboluri" si fiecare personalitate beneficiaza de o scurta caracterizare din partea unei alte vedete.

La sectiunea "Lideri", anul acesta figureaza numele directorului FMI, Christine Lagarde, a carei caracterizare a fost scrisa de presedintele Rezervelor Federale Americane (Fed), Janet Yellen. Seful diplomatiei americane, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel, presedintele francez, François Hollande, noul presedinte argentinian, Mauricio Macri, noul premier canadian, Justin Trudeau, sau cunoscuta politiciana Aung San Suu Kyi din Myanmar, al carei portret este semnat de insusi presedintele american Barack Obama, sunt alte personalitati care au intrat pe lista scurta a celor de la "Time".

Si unii politicieni americani, actuali candidati la presedintie, au fost bine cotati de jurnalistii din SUA, fiind apreciate ca persoane influente: Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders si Ted Cruz, scrie MEDIAFAX.

Categoria "Simboluri" este dominata de nume emblematice, precum cel al lui Leonardo DiCaprio, actor si militant pentru mediu, a carui caracterizare este semnata de John Kerry, dar si de prezenta cantaretei britanice Adele, despre care a scris actrita Jennifer Lawrence, si a regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.

Potrivit Gandul, de pe lista nu lipseste nici Papa Francisc, inclus in categoria "Gigantilor", alaturi de Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, caracterizati de Bill si Melinda Gates.

Din randul "Pionierilor" fac parte militanta indiana pentru mediu Sunita Narain si tanara yazidita Nadia Murad, o femeie ce a scapat din sclavia sexuala in care era tinuta de membri ai gruparii teroriste Statul Islamic si care a devenit o portavoce a comunitatii yazidite. Tot in aceasta categorie a fost inclusa si Caitlyn Jenner, fostul campion olimpic la decatlon Bruce Jenner, care si-a schimbat identitatea sexuala.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

La sectiunea "Artisti", jurnalistii americani i-au trecut pe lista pe actrita Charlize Theron, designerul chinez Guo Pei si actorul Mark Rylance, al carui portret a fost semnat de regizorul Steven Spielberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.