Statele Unite vor trimite lansatoare de rachete in Turcia, in apropierea frontierei cu zonele din Siria ocupate de organizatia terorista Stat Islamic, a afirmat, marti, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Mevlut Cavusoglu a mai spus ca sistemul de lansatoare de rachete de tip HIMARS urmeaza sa fie instalat in luna mai, in sud-estul Turciei, zona care a fost in repetate randuri tinta tirurilor de rachete dinspre Siria.

"Am ajuns la un acord cu americanii sa izolam regiunea Manbij si strategia noastra in acest sens este clara," a precizat Cavusoglu in interviul acordat cotidianului Haberturk, in timpul unei vizite la Riyadh, Arabia Saudita, precizeaza MEDIAFAX.

"Ca parte a acestui acord, sistemele HIMARS vor ajunge, in mai, la frontierele Turciei. Astfel, vom avea posibilitatea de a lovi Stat Islamic intr-un mod mai eficient," a mai adaugat oficialul turc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.