Serviciul suedez de securitate Sapo ancheteaza posibile amenintari teroriste care ar viza capitala Suediei, Stockholm, dupa ce ar fi primit informatii in acest sens de la autoritatile irakiene, informeaza presa suedeza.

Irakul a informat autoritatile suedeze de faptul ca sapte sau opt militanti ai organizatiei extremiste Stat Islamic au plecat spre Suedia, cu intentia de comite atacuri teroriste in aceasta tara, a relatat presa locala.

Un purtator de cuvant al agentiei suedeze de securitate nu a confirmat informatia vehiculata de presa, insa a declarat ca nu poate fi "ignorata".

Nivelul alertei teroriste a ramas la nivelul trei, ori "ridicat", pe o scara de cinci puncte, precizeaza MEDIAFAX.

Un raport din luna aprilie, citat de presa suedeza, afirma ca mai multi islamisti s-au infiltrat in Partidul Verde din Suedia, relateaza Russia Today in pagina electronica.

Cel putin 300 de cetateni suedezi au calatorit spre Irak si Siria pentru a se alatura organizatiei Stat Islamic, potrivit unui studiu elaborat de Centrului International pentru Combaterea Terorismului (ICCT), publicat pe 1 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.