Sase responsabili ai unei companii romanesti, care au plasat in mod fraudulos aproximativ 250 de lucratori temporari romani si bulgari in intreprinderi din sectorul agroalimentar din regiunea franceza Bretania, au fost retinuti si anchetati.

"Frauda sociala generata de activitatea acestei societati de drept roman este estimata la peste sase milioane de euro", a comunicat Parchetul din orasul Rennes, detaliind ca aceasta infractiune echivaleaza cu 450.000 de ore de munca nedeclarata.

Arestarile sunt rezultatul unei investigatii indelungate, initiate in urma controalelor efectuate in companii din sectorul agroalimentar la sfarsitul anului 2013 si in aprilie 2014. In urma acestor controale s-a constatat faptul ca o firma romaneasca punea la dispozita unora dintre aceste societati mana de lucru straina, fapt ce este in contradictie cu legislatia din Franta si din Romania privind munca temporara, potrivit comunicatului Parchetului din Rennes, citat de Le Figaro si preluat de MEDIAFAX.

O ancheta a fost apoi deschisa pentru "munca ilegala in banda organizata, imprumut ilicit de mana de lucru, negocieri si spalare de bani in grup organizat". Ancheta a permis confirmarea acestor fapte dupa opt luni de controale nationale si internationale, a mai anuntat Parchetul.

In total, societatea romaneasca ar fi plasat 250 de lucratori temporari, inregistrati in Romania, in companii in principal din regiunea Bretania.

Pe data de 29 martie, sase membri ai retelei au fost retinuti in cadrul unei operatiuni si au fost anchetati. Un barbat suspectat ca ar fi principalul autor al fraudei a fost palsat in arest preventiv. Un bun imobiliar si trei vehicule au fost confiscate, a mai anuntat Parchetul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.