Fortele yemenite, sustinute de coalitia araba, au lansat o ofensiva impotriva retelei Al-Qaida, distrugand unul dintre fiefurile acesteia din sud-estul tarii si eliminand peste 800 de teroristi.

"Operatiunea s-a soldat, in primele ore, cu moartea a peste 800 de membri Al-Qaida si cu a sute de lideri ai acestei organizatii (...)", a anuntat, luni, coalitia araba, care desfasoara opertiuni im Yemen de mai mult de un an.

Ofensiva, condusa de armata yemenita sustinuta de "fortele speciale ale Arabiei Saudite si de cele ale Emiratelor Arabe Unite", are rolul de a facilita preluarea controlului de catre Guvernul yemenit asupra oraselor ocupate de Al-Qaida, in special asupra orasului Moukalla, considerat un bastion al retelei, a mai informat comandamentul coalitiei, intr-un comunicat publicat de agentia de stat din Arabia Saudita, SPA.

Anterior, un responsabil al armatei a spus ca fortele yemenite, sustinute de raiduri aeriene ale coalitiei arabe, au recucerit duminica orasul Moukalla, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.