Agentia europeana de statistici Eurostat a publicat o analiza interesanta privind comportamentul consumatorilor la nivel de Uniune Europeana, iar Romania este pe primul loc.

Potrivit datelor primite de la Eurostat, Romania este tara din UE care produce cele mai putine deseuri pe cap de locuitor/an. Cu doar 254 de kilograme de deseuri produse anual, Romania ocupa locul intai in clasamentul celor mai curate tari din Uniunea Europeana, fiind urmati indeaproape de Polonia cu 272 de kg si Letonia cu 281 de kg. La polul opus se afla Danemarca, cu o pondere care poate parea cu adevarat incredibila, intrucat acestia produc 759 de kg de deseuri pe cap de locuitor, cu mai mult de jumatate de tona fata de romani. Statistica a fost realizata la nivel de orase, municipii si metropole, zonele rurale din UE nefiind masurate de aceasta statistica.

Chiar daca romanii nu produc aceeasi cantitate de deseuri ca danezii, tara noastra inca are cateva probleme mari din punct de vedere ecologic. Reciclarea inca nu a reusit sa fie introdusa in casele romanilor, iar asta constituie un mare dezavantaj pentru mediu, dar si pentru economie, intrucat deseurile reciclate corespunzator pot fi refolosite, iar preturile ar putea scadea considerabil pentru unele alimente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.