O replica avand magnitudinea de 6,0 grade s-a produs, joi, in Ecuador, la cinci zile de la cutremurului de 7,8 grade in care au murit cel putin 587 de persoane, potrivit ultimului bilant al autoritatilor ecuadoriene, informeaza Le Figaro.

Conform Institutului american de Geofizica (USGS), epicentrul seismului de joi, ca replica a celui produs sambata noapte, a fost localizat la 100 de kilometri nord-est de orasul Portoviejo, una dintre cele mai afectate zone alaturi de orasul Pedernales.

Replica s-a produs la zece kilometri adancime.

Presedintele Rafael Correa a scris pe contul de Twitter ca joi s-au produs trei replici ale cutremurului de sambata noapte, dintre care cea mai puternica avand magnitudinea de 6,0 grade.

In urma cutremurului de sambata, cel mai puternic din ultimele zeci de ani din Ecuador, 8,340 de persoane au fost ranite, 155 sunt date disparute si peste 2.000 de cladiri au fost distruse, sustine guvernul ecuadorian. Circa 14.000 de membri ai serviciilor de securitate participa la operatiunile din tara, scrie MEDIAFAX.

Statele Unite au confirmat ca printre victimele decedate se afla si cetateni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat ca si doi cetateni canadieni figureaza in bilantul celor decedati. Intre acestia se afla si o misionara din Irlanda.

Presedintele ecuadorial, Rafael Corrrea a declarat ca reconstruirea oraselor distruse va costa miliarde de dolari, in conditiile in care economia tarii este deja afectata de preturile de pe piata petrolului. Guvernul a anuntat ca Banca chineza de Dezvoltare a acordat un ajutor de doua miliarde de dolari tarii pentru finantarea investitiilor publice necesare in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade.

Cutremurul s-a produs sambata la ora locala 18.58 (02.58) ora Romaniei, in apropiere de orasul Muisne de pe coasta de vest a tarii, fiind resimtit in aproape toata tara, dar si in Columbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.