Cel putin sapte persoane au murit, intre care si copii, dupa ce doua femei kamikaze s-au detonat in apropiere de o tabara de refugiati de la frontiera cameruneza, din nord-estul tarii, unde opereaza gruparea terorista Boko Haram.

Atacul a avut loc miercuri in localitatea Banki, de la frontiera cameruneza, situata la 130 de kilometri sud-est de Maiduguri, capitala statului Borno din Nigeria, unde opereaza gruparea islamista Boko Haram. "Sapte persoane au murit. Este vorba de doi atacatori kamikaze", a declarat joi purtatorul de cuvant al armatei nigeriene, Sani Usman. Armata a anuntat joi atacul pe fondul cvasi-lipsei de mijloace de comunicare in zona, relateaza Le Figaro, citand armata nigeriana, potrivit MEDIAFAX.

"Cele doua femei kamikaze au ajuns ieri (miercuri) la un punct de control al armatei si militiei civile", a precizat un membru al militiei sub protectia anonimatului. "Femeile si-a detonat centurile explozive succesiv. Una a amurit pe loc, iar cealalta este grav ranita", a precizat aceeasi sursa, femeia murit ulterior. In afara de cele doua kamikaze, "sapte persoane au murit, printre acre doua femei si copiii acestora", a declarat membrul militiei civile.

El a adaugat ca "noua persoane au fost ranite, pe care noi le-am transportat la Maiduguri pentru a fi tratate".
Atacul nu a fost revendicat, dar corespunde modului de operare al gruparii Boko Haram, care in ultimul an si jumatate si-au intensificat atacurile prin folosirea femeilor si a fetelor tinere pe post de kamikaze, impotriva armatei nigeriene care a preluat mai multe zone controalate de teroristi.

Atacurile gruparii vizeaza moschei, locuri aglomerate in general, dar si tabere in care locuiesc persoane nevoie sa-si paraseasca locuintele din cauza acestui conflict izbucnit din 2009, soldat cu 20.000 de morti si 2,3 milioane de refugiati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.