Un ingenios informatician pe nume Diego Buendia publica povestea Cavalerului din La Mancha "fragmentata" in 17.000 de "ciripituri" pe Twitter. Spaniolul pasionat de Cavalerul Tristei Figuri comemoreaza astfel cei 400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes.

Dupa patru secole de la moartea lui Miguel de Cervantes, fascinatia pe care o starneste eroul legendar Don Quijote este intacta. Diego Buendia a decis sa "decupeze" romanul cavaleresc Don Quijote in 17.000 de tweet-uri. Posteaza unul cate unul micile fragmente de text si, tweet cu tweet, reintregeste aventura vestitului hidalgo pe Twitter. Ultimul extras din roman va fi difuzat de Diego pe Twitter pe 23 aprilie, data la care se comemoreaza 400 de ani de la disparitia lui Cervantes.

Don Quijote pentru internauti. Vis bizar ce parea imposibil. Diego informaticianul si l-a indeplinit. Istoria lui Don Quijote pe Twitter a inceput in 2014, la Barcelona. Diego Buendia ("buendia" inseamna "buna ziua" in spaniola) si-a folosit tot savoire-faire-ul in aceasta experienta inedita: "Am gasit un algoritm pentru a face un decupaj al romanului in tweet-uri de 140 de caractere. Tot romanul: 17.000 de "ciripituri" pe Twitter."

Contul de Twitter se numeste «QuijoteEn17000Tuits» (Quijote in 17.000 de tweets). Pe cont, sunt postate si fotografii cu mori de vant reale din la Mancha. Instantaneele cu regatul desertic al Cavalerului Tristei Figuri sunt publicate automat, in fiecare zi, la ora fixa. Infatiseaza aceeasi priveliste: trei mori de vant la crepuscul.

Contul de Twitter poate fi accesat la acest link: https://twitter.com/elquijote1605

Sambata, 23 aprilie, vor fi comemorati 400 de ani de la disparitia lui Shakespeare & Cervantes. Agentia MEDIAFAX va invita sa cititi sambata, in thina, la pranz, un articol inedit dedicat celor doi, William Shakespeare si Miguel de Cervantes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.