Dorin Lazar Maior, fostul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor, a fost extradat joi din Dubai pentru executarea pedepsei de sapte ani de inchisoare pe care o are de ispasit in dosarul "Romexterra”.

In anul 2013, fostul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor si fost deputat PSD, Dorin Lazar Maior, a fost dat in urmarire internationala dupa ce a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Mures, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru santaj, in dosarul "Romexterra".

Dorin Lazar Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA Brasov, fiind acuzati ca ar fi santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov Mihai Matepiuc, pentru modul ilegal in care se acordau credite la banca respectiva. Maior i-ar fi amenintat pe cei doi oameni de afaceri ca ii va denunta daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei.
"Din probele administrate a rezultat ca inculpatul Maior Lazar Dorin si inculpatul Tition Ovidiu au exercitat in cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca, sprijiniti fiind de invinuita Aprofirei Florina, in scopul obtinerii unui fals material injust", se preciza intr-un comunicat al DNA Brasov.

In acest dosar, Tition si Maior au fost retinuti si ulterior arestati sub acuzatia de santaj la finele lunii decembrie 2006 si pana in mai 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.