Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a semnat miercuri seara un decret prin care se interzice difuzarea in tara a filmelor produse in Rusia dupa 2014, cand statul rus a anexat peninsula Crimeea, fosta provincie ucraineana, relateaza Associated Press.

Decretul semnat miercuri seara de Porosenko prevede, de asemenea, interdictia de difuzare in cazul filmelor produse de companii ruse sau cetateni rusi dupa 1991 daca acestea "preamaresc activitatile institutiilor guvernamentale" din Rusia.

Tensiunile dintre Ucraina si Rusia s-au intensificat in 2014, dupa ce statul rus a anexat peninsula Crimeea, fosta provincie ucraineana, si a oferit sprijin rebelilor separatisti prorusi in lupta cu fortele ucrainene in estul Ucrainei, conflicte in care au murit peste 9.100 de persoane.

In pofida acordului de la Minsk din februarie 2015, privind incetarea conflictului armat din estul Ucrainei, mediat de UE, incidentele armate continua, iar revenirea la o stabilitate politica in zona pare a fi un scop greu de realizat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.