Anamaria Nedelcu, femeia acuzata in Canada ca si-a rapit copilul, va afla dusa, joi, in fata judecatorilor pentru a se stabili daca va fi eliberata din arest, urmand ca magistratii sa ia in discutie si cererea de extradare.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, joi, contestatia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti la decizia instantei prin care s-a dispus arestarea preventiva a femeii, urmand sa se stabileasca definitiv daca Anamaria Nedelcu va fi eliberata.

Tot joi, Curtea de Apel Bucuresti discuta cererea facuta de autoritatile din Canada, privind extradarea femeii, aceasta fiind acuzata de rapire internationala de minori si incalcare a ordinului de custodie pentru ca in anul 2014 a decis sa plece din Canada alaturi de unul dintre copii sai minori, desi pentru acesta avea ordin comun de custodie alaturi de tatal lui, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit articolului 43 din legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, "dupa identificare, procurorul general competent sesizeaza de indata Curtea de Apel competenta, pentru a aprecia asupra luarii masurii arestarii provizorii in vederea extradarii a persoanei extradabile si continuarea procedurii judiciare de solutionare a cererii de extradare".

In sala de judecata, la data de 13 aprilie, atunci cand s-a dispus arestarea femeii, procurorii au sustinut ca nu se impune arestarea preventiva a acesteia, insa instanta a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile, in vederea extradarii. Ulterior, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a contestat hotararea.

Anamaria Nedelcu a locuit in Canada pana in 2014 cand a decis sa plece alaturi de unul dintre copii sai minori, desi pentru acesta avea ordin comun de custodie alaturi de tatal lui. Dupa plecare, tatal copilului a facut plangere penala iar acum femeia este urmarita penal pentru rapire si incalcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, in Canada, risca pana la 10 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.