Premiul Pulitzer - premiul pentru jurnalism american, creat in anul 1904 de jurnalistul american de origine maghiara Joseph Pulitzer. El este acordat anual pentru merite deosebite pentru reportaje, fotografii, romane si inregistrari muzicale. Premiatului i se acorda si suma de 10.000 $ americani.

In total, prestigiosul New York Times a luat trei premii Pulitzer. In afara de cel mentionat, este vorba de sectiunea de reportaj international si fotografie.

La categoria serviciu public, cea mai prestigioasa, castigatorul este publicatia The Post and Courier, din Carolina de Sud, care va primi o medalie de aur. Premiul se ridica la 10.000 de dolari pentru castigatorul fiecareia dintre cele 21 de categorii.

Aceasta a fost cea de-a 99-a editie a premiilor Pulitzer, care au fost instituite la inceputul secolului 20 de jurnalistul american Joseph Pulitzer. Premiul este inmanat in cadrul unei ceremonii care are loc la o luna de la anuntarea castigatorilor, in biblioteca Universitatii Columbia, relateaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.