Bilantul celor doua cutremure care au lovit Japonia saptamana trecuta la o zi distanta a ajuns, marti, la 45 de morti si 1.100 de raniti, informeaza Associated Press.

Un alt corp a fost scos de sub daramaturi in cursul operatiunilor de interventie intr-o zona montana din insula Kyushu, sudul Japoniei, unde s-au produs cele doua seisme, aducand bilantul total la 45 de morti.

Circa 100.000 de persoane evacuate si-au petrecut noaptea de luni spre marti afara sau in masini, dupa ce o replica de 5,8 grade s-a produs luni dupa-amiaza in insula Kyushu, in apropiere de orasul Kumamoto, printre cele mai afectate de cutremur, situat in apropierea epicentrului seismului, dar fara a se inregistra victime suplimentare.

Doua corpuri au fost descoperite luni seara, una dintre persoanele decedate facand parte din cei noua disparuti din orasul Minamiaso, potrivit presei japoneze. Bilantul oficial a ramas la 44 de morti, pentru cel de-al 45-lea deces asteptandu-se confirmare din partea autoritatilor.

In primul cutremur, cu magnitudinea de 6,5 grade care s-a produs in cursul noptii de joi spre vineri, au murit noua persoane, iar in cel de-al doilea, survenit in mai putin de 24 de ore, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-au inregistrat 36 de decese. Potrivit autoritatilor, circa 1.100 de persoane au fost ranite, dintre care 190 se aflau luni in stare grava.

Peste 30.000 de militari, politisti si membri ai serviciilor de interventie participa la operatiunile de cautare si salvare, dar accesul le-a fost ingreunat de ploile puternice care au urmat dupa cutremur, ce au produs alunecari de teren si surpari de drumuri si poduri, scrie MEDIAFAX.

Circa 250.000 au fost evacuate in Japonia pe fondul avertizarilor emise de Agentia japoneza de Meteorologie privind noi replici ale cutremurelor, care ar urma sa se produca in urmatoarele zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.