Cu numai doua luni inainte de referendumul care va determina daca Marea Britanie ramane sau nu in UE, aproximativ 1,2 milioane de britanici care traiesc si muncesc in Uniunea Europeana au inceput sa fie ingrijorati ca un posibil exit le va schimba statutul in tarile in care sunt rezidenti.

Unii britanici au inceput sa ia toate masurile de precautie pentru a se asigura ca nu trebuie sa isi schimbe total stilul de viata, scrie Bloomberg.

”Exista riscuri pe care nu poti sa ti le asumi cand familia si viata ta sunt in joc”, a spus Louise Garavaglia, un britanic care a trait in Franta pentru mai bine de doua decenii, si acum se grabeste sa aplice pentru un pasaport francez.

Cazul sau nu este singular. Mai multi britanici au inceput deja sa aplice pentru pasapoarte pentru Franta, inainte de referendumul pentru Brexit, scrie MEDIAFAX.

”Daca Marea Britanie iese din UE, am putea ajunge sa fim tratati ca orice alti straini aici, nu avem de unde sa stim. Nu vreau sa fiu francez in mod special, dar in fata riscului prefer sa nu raman cu mainile goale”, a spus Johnson Ferguson, un alt britanic care a trait in Paris din 1998.

Daca votul din iunie va pune capat apartenentei de 43 de ani a Marii Britanii la Uniunea Europeana, dreptul britanicilor de a munci si de a avea acces la pensie, servicii de sanatate si servicii publice in tarile spatiului comunitar vor fi printre principalele probleme care vor fi negociate. Daca rezultatul nu este cel dorit, toate aceste privilegii ar putea fi eliminate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.