Mai multe persoane au murit si peste 200 au fost ranite, marti dimineata, intr-un atac revendicat de talibani care a vizat sediul fortelor de securitate din centrul capitalei afgane Kabul, a anuntat Ministerul afgan al Sanatatii.

Printre victime se afla civili si membri ai fortelor afgane de securiate, a declarat intr-o interventie telefonica Ismail Kawosi, purtator de cuvant al Ministerului afgan al Sanatatii, adaugand ca numarul victimelor ar putea creste, scrie MEDIAFAX.

Talibanii au revendicat atacul de marti, fiind vorba despre un atac cu masina-capcana care a fost detonata in fata unei cladiri a Directionatului National pentru Securitate din tara. Explozia ar fi fost urmata de un schimb de focuri de 30 de minute, potrivit unor martori Reuters la fata locului.

Talibanii au revendicat atacul pe site-ul lor in limba pashto, precizand ca a vizat "Departamentul 10", o unitate din cadrul Directionatului National pentru Securitate din Afganistan, responsabila de asigurarea securitatii membrilor guvernului. Miscarea sustine ca in urma exploziei, mai multi atacatori sinucigasi au putut patrunde in cladire.

Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat separat ca atacatorii se lupta cu fortele de securitate afgane in cladire.

Presedintia afgana a condamnat atacul de marti dimineata "in cei mai duri termeni posibil", anuntand ca un numar de persoane au murit sau au fost ranite.

Un purtator de cuvant al serviciilor medicale de urgenta din capitala a declarat anterior ca opt militari afgani au fost internati in spital cu rani usoare.

In zona in care s-a produs explozia, se afla cladiri ale mai multor institutii printre care cele ale Misiunii NATO in Afganistan, Ambasadei SUA, Ministerului afgan al Apararii si Palatul Prezidential.

Atacul vine la cateva zile dupa ce talibanii au anuntat o "ofensiva de primavara", intensificandu-si atacurile impotriva fortelor afgane de securitate. Atacul de marti dimineata este primul de acest tip din capitala afgana, dupa anuntarea "ofensivei de primavara".

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.