Presedintele Frantei, Francois Hollande, a pledat luni seara pentru depunerea "tuturor eforturilor" in sensul mentinerii armistitiului in Siria, in contextul reluarii confruntarilor in unele zone ale tarii, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

"Trebuie sa facem toate eforturile pentru mentinerea armistitiului in conflictul din Siria", a declarat Francois Hollande, aflat in vizita in Egipt.

Ostilitatile s-au reluat in ultimele zile in mai multe zone din Siria, intre fortele opozitiei si serviciile de securitate.

In acest context, opozitia din Siria a suspendat participarea la negocierile de pace de la Geneva.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 270.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.