Un chinez a fost condamnat la moarte pentru ca ar fi vandut 150.000 de documente clasificate unei organizatii straine neidentificate, a anuntat, marti, televiziunea de stat chineza, oferind detalii despre un caz rar mentionat in public, potrivit Reuters.

Barbatul, Huang Yu, un tehnician IT din Sichuan, a lucrat in cadrul unui departament din guvernul chinez care ar fi detinut secrete de stat, dar ar fi fost concediat din cauza ca nu ar fi fost un bun angajat, se arata in raportul prezentat de televiziunea chineza.

Infuriat, barbatul a luat legatura online cu o "organizatie de spionaj straina" si s-a oferit sa vanda documentele pe care le obtinuse in timp ce lucrase in cadrul institutiei de stat, nefiind refuzat.

In cadrul unor intalniri in Asia de sud-est si Hong Kong, Huang ar fi vandut peste 150.000 de documente clasificate, care contineau secrete din cadrul Partidului Comunist pana la chestiuni de natura financiara sau militara, potrivit raportului.

Insa din cauza calatoriilor frecvente, barbatul a fost prins de autoritati in 2011, fiind ulterior condamnat la moarte.

Raportul nu precizeaza daca executia a avut loc si daca da, unde s-a petrecut, sau daca barbatul a fost judecat, scrie MEDIAFAX.

China a respins in mod constant orice critici referitoare la incalcarea drepturilor omului, explicand ca astfel de sentinte sunt in concordanta cu legislatia tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.