Militanti ai retelei teroriste Stat Islamic au ocupat, vineri, zone situate la periferia orasului sirian Alep, in apropierea frontierei Siriei cu Turcia, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Organizatia terorista sunnita a confirmat, intr-un comunicat, ocuparea zonei Dureihem si a dealurilor din imprejurimi, la zeci de kilometri de Alep.

In apropiere se afla orasul Khanaser, aflat sub controlul serviciilor de securitate siriene, scrie MEDIAFAX.

Natiunile Unite au anuntat joi ca membrii retelei teroriste Stat Islamic au ocupat oraselul Al-Rai, situat la 35 de kilometri est de Azaz, un oras aflat sub controlul grupului insurgent Armata Siriana Libera (ASL).

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 270.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.