Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc in cursul noptii de vineri spre sambata in sudul Japoniei, anunta Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul a avut loc sambata la ora 1.25 (vineri, ora 19.25, ora Romaniei) in zona Kumamoto, in sudul Japoniei, la adancimea de doar 10 kilometri.

Agentia seismologica nipona a emis o avertizare de tsunami in urma cutremurului.

Epicentrul cutremurului a fost la un kilometru sud-vest de Kumamoto-Shi, la 12 kilometri nord-est de Uto si la 13 kilometri sud-est de Ueki, scrie MEDIAFAX.

Doua cutremure de 6,2, respectiv 6,0 grade produse joi in aceeasi zona au provocat moartea a cel putin noua persoane si ranirea altor zeci.

Doua replici telurice, cu magnitudini de 5,7 si 5,8 grade pe scara Richter, au avut loc dupa seism.

Valuri de cateva zeci de centimetri au lovit litoralul Japoniei la cateva zeci de minute dupa seismul de 7,0 grade, informeaza postul nipon NHK.

Agentia seismologica nipona avertizase ca un tsunami de pana la un metru ar putea lovi coastele situate la vest de epicentrul cutremurului, care a fost in zona Kumamoto. Alerta de tsunami a fost anulata dupa circa o ora. Conform presei nipone, valuri de zeci de centimetri au lovit zonele de coasta Ariake si Yatsushiro, fara a se inregistra victime sau daune materiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.