Politia britanica a arestat cinci persoane suspectate ca ar fi planuit acte teroriste, un barbat fiind retinut chiar pe aeroportul Gatwick din Londra, in cadrul anchetei privitoare la atentatele teroriste din Paris si Bruxelles, potrivit unei surse din securitate citate de Reuters.

Trei barbati si o femeie au fost arestati, joi, in Birmingham si un alt barbat a fost retinut vineri dimineata pe aeroportul Gatwick din Londra.

Seful departamentului de politie din West Midlands, Constable Marcus Beale, a declarat ca nu exista niciun indiciu ca suspectii planuiau sa comita vreun atac in Marea Britanie.

"Aceasta operatiune face parte din investigatia ampla condusa de Unitatea de combatere a Terorismului din West Midlands, impreuna cu intreaga retea de combatere a terorismului din tara si cu partenerii internationali, inclusiv cei belgieni si francezi, pentru a cerceta orice amenintare la adresa Marii Britanii, dupa atacurile din Europa", a declarat oficialul britanic.

Politia a refuzat sa ofere alte detalii despre respectivele arestari, dar o sursa din securitate a precizat ca retinerile au legatura cu atentatele teroriste din Bruxelles de pe 22 martie si cu cele din Paris de pe 13 noiembrie.

Doi barbati cu varste de 40, respectiv 59 de ani si alti doi cu varsta de 26 de ani, precum si o femeie de 29 de ani sunt interogati de politia britanica, in timp ce alte raiduri au loc in Birmingham.

Potrivit presei britanice, belgianul Mohamed Abrini, suspectat de implicare in atentatele teroriste din Bruxelles si Paris revendicate de reteaua terorista Stat Islamic, ar fi calatorit in Birmingham anul trecut si ar fi fotografiat un stadion de fotbal din zona, scrie MEDIAFAX.

Si Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor din Paris care a murit pe 18 noiembrie intr-un raid al politiei franceze, ar fi vizitat Birmingham in luna octombrie a anului trecut, pe telefonul sau gasindu-se fotografii cu diverse locuri din oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.