Ministrul belgian al Transportului, Jacqueline Galant, a demisionat, vineri, pe fondul acuzatiilor privitoare la nivelul de securitate din aeroportul Zaventem, unde au avut loc atentatele teroriste de pe 22 martie.

Demisia lui Galant vine dupa ce a fost acuzata ca a mintit in legatura cu un raport al Comisiei Europene care critica nivelul de securitate de pe aeroportul Zaventem, spunand ca nu a fost la curent cu existenta acestui document.

Potrivt postului public de radio RTBF, premierul belgian, Charles Michel, a acceptat demisia lui Jacqueline Galant. Premierul i-a luat anterior apararea ministrului Transporturilor, care face parte din partidul sau aflat in coalitia de la guvernare, spunand ca Ministerului belgian al Transporturilor nu i s-ar fi adus la cunostinta un astfel de raport in care Comisia Europeana critica lipsurile din masurile de securitate ale aeroportului Zaventem, raport care ar fi fost trimis cu un an in urma.

Dar potrivit unor documente dezvaluite mai tarziu, joi seara, de Laurent Ledoux, seful comitetului executiv din cadrul Ministerului Transporturilor care a demisionat joi pe fondul acestui scandal, Galant ar fi fost informata despre respectivul raport, informeaza RTBF, citand un purtator de cuvant al partidului MR. Doi atacatori kamikaze s-au detonat pe 22 martie in terminalul de plecari al aeroportului Zaventem din Bruxelles, iar la scurt timp fratele unuia dintre acestia a comis un al treilea atac sinucigas la statia de metrou Maalbeek, atacuri in care au murit 32 de persoane, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.