Ministrul Industriei din Spania, Jose Manuel Soria, a demisionat vineri in urma informatiilor din scandalul Panama Papers, conform carora numele sau ar fi legat de o companie offshore deschisa in paradisul fiscal.

Jose Manuel Soria a fost identificat saptamana aceasta in scandal, in urma conexiunilor sale cu U.K Lines, o firma offshore deschisa de firma Mossack Fonseca. ”Toata activitatea politica ar trebui sa fie exemplara, mai ales cand vine vorba de dat explicatii. Cand nu este cazul, trebuie sa ne asumam raspunderea”, a spus Soria.

In debutul scandalului international "Panama Papers", de la inceputul lunii aprilie, si-a prezentat demisia si premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, pe fondul dezvaluirilor privind conturi secrete, scrie Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

Investigatia jurnalistica "Dosarele Panama", coordonata de publicatia germana Suddeutsche Zeitung si de Consortiul International pentru Investigatii Jurnalistice (ICIJ), releva ca numeroase personalitati politice si din alte domenii si-ar fi ascuns investitiile prin companii offshore, evitand astfel platirea de taxe si impozite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.