Coreea de Nord a esuat, vineri dimineata, in a lansa o racheta pentru a sarbatori ziua de nastere a fondatorului sau, a anuntat armata sud-coreeana, citata de Le Figaro online.
"Se pare ca Nordul a incercat sa testeze o racheta in apropierea coastelor de est vineri dimineata, dar se pare ca aceasta a esuat ", au anuntat sefii Statului Major al armatei sud-coreene.

Anterior, agentia Yonhap a anuntat ca statul nord-coreean a amplasat pe coasa de est una sau doua rachete balistice de tip Musudan cu raza medie de actiune, probabil pentru a pregati lansarea lor in jurul datei de 15 aprilie, ziua de nastere a fondatorului tarii, Kim Il-Sung. Un lansator mobil, care transporta una sau chiar doua rachete de tip Musudan, a fost surprins in imagini filmate din satelit, a mai informat Yonhap.
Racheta de tip Musudan, conceputa pentru a parcurge o distanta de 3.000 de kilometri, nu a fost inca testata, potrivit mai multor experti si miniserului sud-coreean al Apararii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.