Principala formatiune a opozitiei din Siria a anuntat, joi, disponibilitatea de a participa la un guvern de tranzitie alaturi de membri ai actualei Administratii de la Damasc, dar fara presedintele Bashar al-Assad, informeaza site-ul agentiei Reuters.

"Exista multe persoane din cadrul actualei Administratii cu care se poate coopera", a declarat, la Geneva, Salim al-Muslat, purtatorul de cuvant al Inaltului Comitet pentru Negocieri (HNC).

Al-Muslat a facut aceste declaratii in a doua zi a noii serii de negocieri de la Geneva, organizate de Natiunile Unite, scrie MEDIAFAX.

"Nu vom formula obiectii atat timp cat nu vom avea de-a face cu criminali, atat timp cat nu vom avea de-a face cu persoane implicate in uciderea sirienilor", a spus reprezentantul principalei formatiuni a opozitiei siriene.

"Atunci cand nu va mai fi Bashar al-Assad in Siria, armata va fi unita, tara va fi unita", a spus el.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 270.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.