Rusia denunta "reactia nervoasa" a Statele Unite dupa incidentul din Marea Baltica.

Rusia nu intelege "reactia nervoasa" a Statelor Unite la incidentul din Marea Baltica, anunta Ministerul rus al Apararii, explicand ca avioanele ruse se aflau in zona internationala si au evitat distrugatorul american.

"Ca sa fim sinceri, nu intelegem reactia nervoasa a a colegilor nostri americani", a declarat colonelul Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, citat de NBC News.

"Se poate observa clar in imagini ca pilotii rusi au executat o manevra de evitare si indepartare de distrugator, respectand toate procedurile de siguranta in apele internationale", a spus oficialul rus.

Un oficial de la Pentagon a catalogat manevrele avioanelor ruse drept "nesigure" si "lipsite de profesionalism".

Doua avioane de vanatoare ruse s-au apropiat in mod agresiv, de mai multe ori in ultimele zile, de distrugatorul american USS Donald Cook, in Marea Baltica, acuza oficiali din cadrul Departamentului Apararii din Statele Unite, informeaza USA Today si Fox News.

Doua avioane ruse de tip Suhoi Su-24 au survolat la joasa altitudine distrugatorul american Donald Cook, afirma un oficial militar american care a preferat sa ramana anonim.

Conform altui oficial, avioanele ruse au zburat la doar 30 de metri pe deasupra navei militare americane, care efectua exercitii cu state aliate in Marea Baltica.

Din cauza incidentului, un exercitiu care prevedea aterizarea unor elicoptere pe nava americana a fost intrerupt. Incidentele, produse duminica, luni si marti, sunt "practic simulari ale unui atac", a denuntat un oficial american.

Potrivit Fox News, in momentul producerii incidentelor distrugatorul american efectua exercitii comune cu Polonia intr-o zona internationala din Marea Baltica. Comandantul navei americane a ordonat suspendarea exercitiilor din ratiuni de securitate. Distrugatorul USS Donald Cook s-a aflat vineri in portul polonez Gdynia. Nava a fost trimisa in Marea Baltica in cadrul masurilor luate de NATO pentru garantarea securitatii statelor central si est europene, pe fondul actiunilor Rusiei. Moscova denunta acumularea capacitatilor militare NATO in apropierea frontierelor Rusiei, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.