Aeroportul Schipol din Amsterdam a fost evauat partial, in cursul noptii de marti spre miercuri, pe fondul unei alerte, iar o persoana a fost arestata.

"Politia a evacuat o parte din aeroport, precum si hotelul Sheraton din apropiere, si a arestat o persoana", a declarat purtatorul de cuvant al aeroportului, Danielle Timmer. Acesta a mai precizat, citat de Le Monde, ca echipa de deminare prezenta la fata locului nu a descoperit nimic periculos in bagajele persoanei suspecte. Niciun zbor nu a fost deviat, iar trenurile care faceau legatura intre aeroport si restul tarii au circulat normal. Un elicopter a survolat zona pana cand alerta a fost ridicata, in jurul orei locale 01.30, scrie MEDIAFAX.

In imagini televizate se puteau vedea politisti de frontiera inarmati, patruland in jurul aeroportului.

Aeroportul Schiphol, situat la 16 kilometri de capitala Amsterdam, este unul dintre cele mai frecventate din Europa, fiind tranzitat anual de aproximativ 50 de milioane de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.