Procurorii pentru combaterea crimei organizate au efectuat raiduri la birourile firmei Mossack Fonseca, in cautarea dovezilor privind desfasurarea unor activitati de spalare de bani si de finantare a terorismului, in urma unei scurgeri de informatii care a generat scandalul Dosarele Panama.

Ofiteri de politie au format un cordon in jurul birourilor, in timp ce procurorii cautau documente, informeaza site-ul publicatiei The Guardian, citate de MEDIAFAX. Procuratura a anuntat ca scopul raidurilor este de a gasi documente aflate in legatura cu informatiile publicate in presa, potrivit carora firma ar fi fost folosita pentru actiuni ilicite.

Firma Mossack Fonseca a comunicat faptul ca nu a defasurat activitati ilegale, anuntand ca doar a creat conturi financiare offshore si societati-paravan anonime pentru clienti si ca nu are nicio implicare in modul in care acele conturi au fost utilizate.

Peste 11 milioane de documente, care dovedesc actiuni intreprinse de oameni bogati si celebri, precum ascunderea averilor, spalarea de bani, evitarea sanctiunilor ori a taxelor, au fost facute publice in urma unei scurgeri de documente interne ale firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.