Rusia se opune oricarei operatiuni militare a tarilor occidentale in Libia, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, apreciind ca situatia anarhica din statul nord-african este rezultatul interventiei Occidentului, informeaza site-ul agentiei Tass.

Serghei Lavrov a facut referire la afirmatii ale presedintelui SUA, Barack Obama, care a exprimat regret ca raidurile aeriene in Libia nu au fost urmate de operatiuni terestre, scrie MEDIAFAX.

"Daca ne uitam la situatiile din Irak si Afganistan, unde americanii au intervenit terestru, cred ca ne putem face o impresie despre ce efecte ar fi fost in Libia", a spus Serghei Lavrov, denuntand anarhia din statul nord-african.

"Sunt convins ca, daca nu ar fi existat interventia aventuroasa a NATO in Libia, prin incalcarea unei rezolutii a Consiliului de Securitate ONU, nu am avea acum o situatie catastrofala", a adaugat seful diplomatiei ruse.

"Acum, Occidentul continua sa evoce necesitatea lansarii unei operatiuni terestre in Libia. Rusia se opune", a subliniat Serghei Lavrov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.