Un tablou cu Donald Trump complet nud, realizat de artistul american Illma Gore, a fost expus la Londra. Titlul picturii preia ironic sloganul miliardarului in cursa prezidentiala,"Make America Great Again". Illma Gore afirma ca a primit mii de amenintari cu moartea de la simpatizantii lui Trump.

Titlul tabloului reia sloganul candidatului republican, dar ii deturneaza scopul impetuos si ferm. Metoda artistului: Desi titlul este patetic si grandios, "Make America Great Again", Donald Trump este infatisat in toata splendoarea, dar cu un organ masculin minuscul, transmite Le Figaro.

Prea controversata, opera artistului de 24 de ani a fost refuzata de galeriile de pe teritoriul american, pusa sub interdictie de pe retele de socializare sau de pe site-urile de vanzari online, de pilda eBay.

Tanarul artist american a gasit in final un spatiu expozitional in galeria londoneza Maddox. Tabloul a fost pus in vanzare pentru suma de 1,24 de milioane de euro, relateaza MEDIAFAX.

"Make America Great Again a fost creat pentru a starni o reactie, buna sau rea, legata de importanta pe care o acorda oamenii aparentei fizice. N-ar trebui ca oamenii sa fie definiti dupa aparente, pentru ca acestea n-au nicio legatura cu puterea sau statutul unui om", a explicat artistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.