Autoritatile din statul El Salvador au efectuat vineri o perchezitie la sucursala din aceasta tara a cabineului de avocatura Mossack Fonseca, confiscand documente si echipament, a anuntat Procuratura.

Firma de avocatura Mossack Fonseca, care are sediul in Panama, se afla in centrul unui scandal in care sunt implicati mai multi lideri mondiali, acuzati ca ar putea face parte dintr-o retea globala de coruptie, folosindu-se de companii de tip offshore.

Procurorul General Douglas Melendez a spus ca Guvernul a decis efectuarea de perchezitii dupa ce angajatii Mossack Fonseca au eliminat joi sigla de pe fatada cladirii unde isi desfasurau activitatea, ceea ce a atras suspiciuni.

Un angajat a spus ulterior ca firma intentiona sa isi mute birourile, potrivit unei postari pe Twitter a Procurorului General.

In urma perchezitiei, au fost confiscate aproximativ 20 de calculatoare, documente, iar sapte angajati au fost intervievati, fara a fi retinuti, a spus Melendez in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a mai spus ca este posibil ca sucursala din El Salvador a firmei de avocatura sa fi ajutat la procesarea informatiei pentru clienti din intreaga lume, informeaza MEDIAFAX.

Peste 11 milioane de documente, care dovedesc actiuni intreprinse de oameni bogati si celebri, precum ascunderea averilor, spalarea de bani, evitarea sanctiunilor ori a taxelor, au fost facute publice in urma unei scurgeri de documente interne ale firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.