Mai mult de 40% din americanii, care s-au imprumutat prin principalul program guvernamental de credite pentru studenti, nu fac nicio plata sau au restante.

Suma totala datorata bancilor se ridica la peste 200 miliarde de dolari, ceea ce genereaza temeri ca milioane dintre acestia ar putea sa nu-si ramburseze niciodata creditele, scrie The Wall Street Journal.

Problema urmeaza unui boom al indatorarii in ultimul deceniu. Desi majoritatea debitorilor au intrat pe piata muncii, 43% din cei aproximativ 22 milioane de americani cu credite pentru studenti nu au mai facut nicio plata din 1 ianuarie.

Aproximativ 1 din 6 debitori, sau 3,6 milioane, se aflau in incapacitate de plata a unor datorii de 56 miliarde de dolari, insemnand ca acestia nu au mai facut nicio plata de un an. Trei milioane, cu datorii de aproximativ 66 miliarde de dolari, aveau restante de cel putin o luna, arata MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.