Intr-un document eliberat de Papa Francisc despre familie si casatorie, acesta afirma ca biserica catolica ar trebui sa accepte persoanele gay si lesbiene.

Desi n-a schimbat nicio doctrina in acest sens, Papa Francisc revolutioneaza din nou credinta catolica si deschide usile bisericii catre persoanele care pana acum erau discriminate de aceasta credinta.

,,Nu exista niciun stereotip in privinta familiei ideale, ci mai degraba un provocator mozaic realizat din mai multe realitati, fiecare cu bucuriile, sperantele si problemele sale.", a scris Papa.

,,Fiecare persoana, indiferent de orientarile sale sexuale, trebuie sa fie respectata si tratata cu consideratie.", a mai spus acesta.

Papa i-a indemnat pe preoti sa accepte in randurile lor persoanele gay si lesbiene, dar a vorbit si despre cei divortati. ,,Valorile morale aplicate de catre reprezentantii bisericii catolice nu trebuie sa fie pietre aruncate inspre viata personala a oamenilor."

Sanctitatea Sa a mai cerut si aplicarea logicii sociale, in loc de respectarea regulilor vechi, informeaza CNN.

,,Gandindu-ne ca totul este doar alb si negru, deseori inchidem usa oportunitatilor de crestere si binecuvantare.", a mai scris acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.