Parlamentul turc a aprobat, in cursul noptii de joi spre vineri, un acord privind repatrierea imigrantilor pakistanezi, acestia fiind printre primii imigranti trimisi inapoi in Turcia din Grecia in baza acordului UE-Turcia.

Imigrantii pakistanezi sunt printre primii trimisi inapoi in Turcia din Grecia in seria de expulzari care a inceput luni, in baza acordului UE-Turcia stabilit pe 18 martie, in vederea reducerii numarului de imigranti din Europa. Luni, vase la bordul carora se aflau 202 imigranti, majoritatea pakistanezi si afgani, au plecat de pe insulele grecesti Lesbos si Chios spre Turcia, informeaza publicatia Le Figaro, citata de MEDIAFAX.

Vineri, o a doua serie de expulzari a avut loc in Lesbos, de unde au plecat 45 de imigranti pakistanezi spre Turcia. Acordul dintre UE si Turcia, incheiat pe 18 martie, are in vedere toti imigrantii clandestini care ajung in Grecia din Turcia incepand cu 20 martie, fiind vorba de 6.000 de astfel de persoane pana in prezent, potrivit estimarilor facute de agentia AFP.

Potrivit planului agreat de UE si Turcia, pentru fiecare imigrant sirian retrimis in Turcia, UE se obliga sa repartizeze un altul in statele membre, intr-un cadru limitat de 72.000 de locuri.

Peste un milion de imigranti au ajuns in Europa anul trecut, majoritatea pe ruta Turcia-Grecia, dupa ce au traversat Marea Mediterana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.