Persoanele implicate in activitati teroriste si-ar putea pierde cetatenia australiana, a declarat ministrul australian al Imigratiei, Peter Dutton, in incercarea guvernului de a reduce numarul de simpatizanti ai gruparilor teroriste in tara, relateaza Reuters.

Persoanele vizate sunt cele cu dubla cetatenie, implicate in activitati teroriste, care fac parte dintr-o organizatie interzisa sau sunt condamnate pentru activitati teroriste, a precizat Dutton la o conferinta de presa in Melbourne.

"Este o sanctiune destul de mare de suportat pentru persoanele care sunt implicate in activitati teroriste si au dubla cetatenie", a explicat Dutton.

Presedintele francez Francois Hollande a abandonat luna trecuta propunerea de a retrage cetatenia franceza persoanelor condamnate pentru terorism, pe fondul atacurilor teroriste din Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, scrie MEDIAFAX.

Australia a marit nivelul de alerta in privinta unor posibile atacuri ale militantilor radicalizati din tara, intr-un numar din ce in ce mai mare.

Aproximativ 200 de persoane din Australia sunt monitorizate, indicand o amenintare la adresa securitatii nationale, iar circa 100 au plecat din tara in Siria pentru a lupta alaturi de organizatii teroriste precum Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.